Wat te doen in Leiden?

Leiden is een stad gelegen in Zuid-Holland. Het is een stad waar vooral veel studenten wonen. De stad is op 3 oktober 1574 bevrijd door de Watergeuzen. Hierdoor is er op 3 oktober ieder jaar een groot feest. Dit is het Leidsch ontzet. Maar vraag is: wat is er verder te doen in Leiden?

 

Wat te doen Leiden: Restaurants

Leiden kent veel verschillende restaurants. Deze restaurants zijn er in verschillende prijsklassen. Zo kent de stad diverse Michelin restaurants. Moerbei en Latour zijn hier voorbeelden van. Daarnaast heb je er ook verschillende goedkopere restaurants. Yunika is een populair sushi restaurant. Tabu Leiden is een Latijns-Amerikaans restaurant waar ze allerlei gerechten, snacks en cocktails uit de de Latijns-Amerikaanse keuken. Er zijn nog veel meer verschillende soorten restaurants zoals diverse visrestaurants, Italiaanse- en Griekse restaurants. Lunchen in Leiden is ook erg lekker. Zo heb je diverse kleine restaurantjes waar je heerlijke kunt lunchen.

Wat te doen Leiden vandaag: Bezienswaardigheden

In de stad stikt het van de bezienswaardigheden. Van de Burcht tot de Pieterskerk. Voor ieder wat wils. De Burcht is een park met unieke kasteelruïne. Dit is een van de oudste nog bestaande burchten van Nederland. De kerk is ook zeker een bezoekje waard. Deze kerk wordt nu gebruikt voor onder andere evenementen en is niet meer als kerk in gebruik.

 

Wat is er te doen in Leiden: Musea

Er zijn een aantal musea die zeker een bezoekje waard zijn. Zo heb je het Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis en Corpus. Het Rijksmuseum van Oudheden staat vol met archeologische vondsten uit de Egyptische, Griekse en Romeinse geschiedenis. Het museum Naturalis staat daarnaast vol met opgezette dieren. Het pronkstuk uit Naturalis is wel het skelet van dinosaurus. Waar het bij Naturalis vooral om de natuur en dieren gaat is het bij Corpus de mens die centraal staat. Zo kan je hier van alles leren over hoe het menselijk lichaam werkt. Dit alles wordt op een leuke manier uitgelegd waardoor het voor alle leeftijden interessant is.

wat-te-doen-in-leiden

Wat te doen in Leiden dit weekend: Hotels

De hotels bieden je de optimale ervaringen om te overnachten in de stad. Hierdoor kan je heerlijk een weekend genieten in Leiden. De stad biedt namelijk onder andere hotels zoals Van der Valk en Fletcher aan. Van der Valk bevindt zich meer aan de rand van de stad terwijl Fletcher meer centraal gelegen is. Daarnaast heeft de stad ook diverse boetiek hotels gelegen in het centrum. Hier kan je dus optimaal genieten van de stad en hier is alles binnen handbereik.

 

Activiteiten Leiden vandaag: Varen

De rijn stroomt dwars door Leiden waardoor varen een leuke dagbesteding is in de zomer. Een boot kan je op verschillende plekken huren. Hier zit ook een schipper bij waardoor je volledig kan richten op de stad. Vanaf het water krijg je een prachtige kijk op de stad. Varen is altijd gezellig met familie of vrienden. Dit kan bij verschillende aanbieders zoals bij Sloepdelen Leiden en bij bijvoorbeeld Broodjes en Bootjes. Varen is dus zeker iets leuks om in Leiden te doen.

 

Dingen te doen in Leiden: het Leids ontzet 

Zoals al in de intro besproken is ieder jaar op 3 oktober het Leids ontzet. Dit is een typisch Leidse feestdag. Iedereen in Leiden is dan ook vrij. Er is dan kermis en er vinden allerlei optredens plaats op allerlei plekken in de stad. Daarnaast is het traditie om hutspot te eten. Verder is een uitreiking voor Haring en wittebrood. Verder is er een feestelijke Warenmarkt georganiseerd door de gemeente, een grote optochten met allerlei praalwagens en aan het einde van de dag wordt afgesloten met vuurwerk. 3 oktober is dus zeker een dag die je in je agenda kan zetten om hierbij te zijn. Dit is misschien wel een van de leukste dingen te doen in deze stad.

Leiden wat te doen

Er zijn veel dingen te beleven in Leiden. Zo biedt de stad veel mogelijkheden voor jong en oud. Waar ouderen liever een museum bezoeken, kiezen jongeren juist voor om een bootje te huren en met vrienden te varen. Daarnaast is het Leids ontzet een groot feest voor jong en oud waar je een keer bij moet zijn geweest. Je kan verder in Leiden genieten van vele restaurants en hotel. Of lekker een paar uurtjes Bowlen. Een paar dagen naar Leiden is dus zeker een aanrader. Wat doen in Leiden is dus altijd een leuke optie.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Inhoudsopgave

Recente berichten

Gerelateerde berichten