Wat is pancetta?

Bent u een liefhebber van de Italiaanse keuken? Dan heeft u vast wel eens gehoord van pancetta! Dit heerlijk op smaak gebrachte gezouten vlees is een essentieel ingrediënt in veel traditionele Italiaanse gerechten. Maar wat is het, en hoe verschilt het van andere soorten spek?

Als je nieuwsgierig bent naar meer informatie, lees snel verder. We vertellen je er alles over.

 

Wat is pancetta?

Het is Italiaans spek dat wordt gemaakt van buikspek. Het buikspek wordt gelegd in zout en kruiden en vervolgens opgerold en gebonden. Deze spek kan rauw geserveerd worden, maar wordt meestal gebakken of gegrild. Het is een zeer eiwitrijk en daarom helpt het goed als je graag spieren wil opbouwen.

 

Wat is het verschil tussen pancetta en spek

Beiden zijn gezouten vleeswaren, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Pancetta wordt gemaakt van buikspek dat gezouten en gepekeld is, maar niet gerookt. Hierdoor heeft het een subtielere smaak.

Bacon wordt gemaakt van buikspek dat gezouten en gerookt wordt. Deze rookfase geeft spek zijn kenmerkende smaak.

Een ander verschil is de manier waarop ze gewoonlijk worden gebruikt. Pancetta wordt vaak gebruikt als ingrediënt in gerechten in bijvoorbeeld pasta. Bacon daarentegen wordt vaak als bijgerecht wordt geserveerd bij pannenkoeken, eieren of als een topping.

wat is pancetta

 

Recept met pancetta

Pancetta wordt gepekeld met zout, peper en andere kruiden, en vervolgens enkele maanden gedroogd. Het kan worden gebruikt in verschillende recepten, waaronder pastagerechten, soepen en salades. Het is heerlijk te combineren in een pastagerecht met penne en ricotta.

Een populair recept met pancetta is carbonara. Dit gerecht bevat traditioneel pancetta, eieren, kaas en zwarte peper. De pancetta wordt gekookt in een pan tot hij knapperig is, daarna worden de andere ingrediënten toegevoegd en samen gekookt. Het resultaat is een rijk en smaakvol gerecht dat zeker in de smaak zal vallen.

Als u op zoek bent naar een stevig soeprecept met dit heerlijke ingrediënt, probeer dan eens deze Toscaanse witte bonensoep. Het voegt een lekkere zoute smaak toe aan de verder vrij eenvoudige soep. Deze soep bevat ook boerenkool, knoflook, ui en Cannellini bonen. Het is de perfecte maaltijd voor een koude winterdag.

Probeer voor een lichtere optie met de heerlijke smaak van pancetta deze salade. Hij bestaat uit rucola, kerstomaatjes, geschaafde Parmezaanse kaas en croutons. De pancetta is in blokjes gesneden. Daarna is het in een pan krokant gebakken voordat hij aan de salade toegevoegd.

 

Wat maakt pancetta zo lekker?

Het is een heerlijk Italiaans varkensvlees product dat tot in de perfectie is gepekeld en gekruid. Het wordt gebruikt als ingrediënt in vele gerechten of alleen als onderdeel van een antipasta schotel. Met zijn unieke smaak en veelzijdigheid is het logisch dat deze Italiaanse delicatesse steeds populairder wordt bij koks over de hele wereld. Of u nu op zoek bent naar iets nieuws om toe te voegen aan uw favoriete recepten of gewoon een lekkere snack wilt.

Pancetta is iets voor ieder moment!

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Inhoudsopgave

Recente berichten

Gerelateerde berichten