Wat doet pre workout met je?

Pre workout is een steeds populairder wordende supplement dat gebruikt wordt om de energie en focus te verhogen voor een intensieve training. Maar wat is het precies en wat doet het met je? In dit artikel leer je er meer over, waarom het zo populair is en welke voordelen het kan bieden.

Wat is pre workout?

Pre workout is een voedingssupplement dat je neemt voor je training. Het bevat ingrediënten die je energie geven en je uithoudingsvermogen vergroten, zodat je makkelijker je fitnessdoelen kunt behalen. Het supplement kan in poedervorm of in tabletvorm worden gekocht.

Waarom mensen het supplement gebruiken

Mensen gebruiken pre workout omdat het hen helpt om zich beter te concentreren, ze krijgen er meer energie van en dus een beter uithoudingsvermogen. Hierdoor kunnen ze meer uit hun training te halen en sneller resultaten boeken. Het kan ook helpen om vet te verbranden en spiermassa op te bouwen. Pre workout bevat cafeïne en andere ingrediënten die de bloedcirculatie verbeteren en ervoor zorgen dat je spieren meer voedingstoffen krijgen. Dit alles leidt tot betere prestaties tijdens je training.

Voordelen van pre workout

Als je regelmatig aan krachttraining doet, weet je waarschijnlijk al wat pre workout is. Er zijn verschillende soorten op de markt, dus het kan moeilijk zijn om er een te kiezen.

Het supplement bevat ingrediënten die je energielevel verhogen, zoals cafeïne en creatine. Ze bevatten ook ingrediënten die ervoor zorgen dat je meer uit je training haalt, zoals beta-alanine en arginine. Als je het supplement neemt, merk je vaak al snel verschil in hoeveel energie je hebt tijdens je training. Dit kan ervoor zorgen dat je langer en harder kunt trainen dan normaal, wat leidt tot betere resultaten.

Bovendien kunnen de supplementen je mentale focus verbeteren. Door de ingrediënten die erin zitten, kan je je beter concentreren op wat je aan het doen bent, waardoor je effectiever kunt trainen. Het kan ook helpen om je motivatie te verhogen, waardoor je gemotiveerd blijft om te trainen.

Nadelen van pre workout

Het bevat vaak cafeïne en andere stimulerende middelen die je energieker maken. Dit kan echter ook nadelig zijn, vooral als je last hebt van angst of een hoge bloeddruk. Daarnaast kan pre workout je hartritme verhogen en sommige mensen ervaren tijdens het gebruik een onaangenaam gevoel op de borst.

Verder kan het supplement je spierkracht en uithoudingsvermogen verhogen en het kan je bloedglucosespiegel beïnvloeden. Dit kan ervoor zorgen dat je lichaam moeite heeft om op een gezond niveau van energie te blijven. Dit kan leiden tot vermoeidheid en slaperigheid na de training. Ook is er een kans dat pre-workout aanvallen van hypoglykemie verergert bij mensen met diabetes. Dit betekent dat je glucosegehalte in je bloed te laag is. Hierdoor kun je last krijgen van duizeligheid, zweten, honger en trillen.

Er zitten ook veel zoetstoffen, smaakstoffen en kleurstoffen in pre workout die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

Alternatieven 

Pre-workout is niet per se slecht voor je, maar het kan wel leiden tot verslaving en uitputting. Er zijn echter ook veel goede alternatieven die net zo goed werken, maar minder schadelijk zijn. Denk aan koffie en groene thee, hier zit ook cafeïne in en zorgen voor een betere concentratie. Appelazijn verhoogt je energie niveau, waardoor je beter kunt sporten. Bananen zijn ook een goed alternatief. Er zitten veel vitamines, mineralen en koolhydraten in die je helpen om meer energie te krijgen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Inhoudsopgave

Recente berichten

Gerelateerde berichten