Waarom kiezen voor een schuifdeur?

Bij de aankoop van onze nieuwe woning zaten wij met een probleem. Onze keuken grenst aan de hal. Als we de deur openden, bleef er heel weinig ruimt over, om langs de deur te bewegen. We zijn toen gaan kijken hoe we dit kunnen oplossen. Na online wat research gedaan te hebben, kwamen wij tot de conclusie dat een schuifdeur de ideale oplossing is. Een schuifdeur draait niet open, maar blijft strak tegen de muur, waardoor je geen extra ruimte kwijtraakt.

Naast dat een schuifdeur minder ruimte in beslag neemt dan een gewone opendraaiende deur, is het ook een heuse eyecatcher. Wil je een bepaalde ruimte in je huis een nieuwe look geven, dat kan je natuurlijk kiezen om het een ander kleurtje te geven, maar een schuifdeur in plaats van een normale deur maakt het helemaal af.

HOE DE JUISTE SCHUIFDEUR KIEZEN

De keuze voor een schuifdeur was snel gemaakt, maar toen moesten we nog beslissen welke schuifdeur we precies wilden. Er zijn namelijk schuifdeuren van hout en schuifdeuren van metaal. Vervolgens zijn er in beide materialen ook weer diverse soorten, modellen en kleuren beschikbaar. Hieronder leggen we jullie daar meer over uit.

HOUTEN SCHUIFDEUR

Ben je van plan om te kiezen voor een houten schuifdeur, dan is er heel veel keus! Er zijn verschillende soorten hout, denk bijvoorbeeld aan Steigerhout, Barnwood, Eiken en Teak voor binnen. Wil je een schuifdeur voor buiten, dan is Douglas de ideale keus.

Over het algemeen bestaan de meeste houten schuifdeuren uit verticalen planken, die aan de voorkant aan elkaar verbonden worden. De manier waarop deze planken aan de voorkant bevestigd zijn, zijn de verschillende modellen. Het ene model is bijvoorbeeld alleen aan de buitenste rand met elkaar verbonden, de ander via een lange diagonale plank en weer een ander heeft in het midden een horizontale plank met daarboven en daaronder weer een diagonale plank.

Wil je voor echt iets speciaals gaan, dan kan je ook nog kiezen voor een houten schuifdeur met metalen rand, of zelfs een houten schuifdeur met Hongaarse punt en een metalen rand. Daarnaast zijn er ook nog houten schuifdeuren met een spiegel of krijtbord aan de voorkant.

Schuifdeur

OP WELKE PLAATSEN KAN JE EEN SCHUIFDEUR PLAATSEN?

Wij hebben voor een schuifdeur gekozen van de keuken naar de hal, maar een schuifdeur kan op hele andere plekken ook nuttig zijn. Een aantal andere “standaard” plaatsen zijn bijvoorbeeld van de woonkamer naar de hal of van de slaapkamer naar de hal. Iets waar je minder snel aan zou denken een schuifdeur van de badkamer naar de hal, of voor een ingebouwde kastenwand. Dit zijn allemaal voorbeelden van schuifdeuren die je binnen gebruikt, maar een schuifdeur kan ook buiten gebruikt worden. Je kan er het schuurtje mee afsluiten of hem gebruiken als schuttingdeur.

CONCLUSIE

Er is heel veel keus op het gebied van schuifdeuren, bekijk daarom goed welke mogelijkheden er zijn. Je kan ervoor kiezen om eerst de schuifdeur uit te kiezen en vervolgens de rest daaromheen erop af te stemmen. Weet jij echter precies welke soort huisstijl je wilt, dan kan je natuurlijk de schuifdeur daarop afstemmen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Inhoudsopgave

Recente berichten

Gerelateerde berichten