Exclusieve lampen

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met het veranderen van mijn huiskamer. Ik vind het namelijk heerlijk om eens in de zoveel tijd even alles opnieuw in te richten! Vooral het kopen van nieuwe spulletjes vind ik erg leuk. Vaak ga ik naar de Ikea voor dingen als kussentjes, gordijnen en dekbedovertrekken. Maar als het gaat om andere accessoires, als klokken en exclusieve lampen, houd ik wel van een beetje authenticiteit. En hé, laat Ikea dat nou net niet hebben. Vaak struin ik marktjes af of ga ik naar antiekwinkels, maar deze keer kon ik hier niet echt iets vinden wat ik écht leuk en apart vond.

Verborgen schat

Per toeval liep ik samen met een vriendin in Leiden door de Sumatrastraat waar we een klein winkeltje tegenkwam waar veel authentieke spullen in de etalage stonden: Empel Collections. Helaas was het een ‘appointment-only’ winkeltje, maar gelukkig hing het telefoonnummer op de deur. Ik besloot gelijk te bellen, waarna ik een afspraak maakte voor de volgende dag om te kijken naar exclusieve verlichting. Dat kon gelukkig snel! Toen ik thuis kwam pakte ik mijn tablet en ging even lekker op de (nieuwe) bank zitten. Ik zocht het winkeltje op op Google en kwam op een mooie website terecht. Ja, dit is wat ik zocht! Ik kon niet wachten tot ik al die design lampen in het echt kon gaan bewonderen.

Op naar de winkel

De volgende dag pakte ik, zo sportief als ik ben, de fiets en reed richting de Sumatrastraat en liep naar binnen. En wat was ik blij verrast. Waarom kende ik deze winkel nog niet? Het assortiment bestaat voornamelijk uit vintage meubels en verlichting, die vrijwel allemaal worden gemaakt in het eigen atelier. Je kunt dus ook allerlei dingen op maat laten maken. Niet alleen exclusieve verlichting, maar ook stoelen en spiegels. Ik zag een setje mooie design lampen staan (zie afbeelding) en kocht ze. Alhoewel ik de Bouillotte lampen ook echt te gek vond… Maar ik ben toch voor iets praktisch gegaan. Guess what, de tafellampen staan super leuk bij mijn nieuwe tapijt! Ik ben helemaal happy! Nu nog een tafel…


Heb jij mijn andere blogs in de categorie lifestyle al gelezen?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Inhoudsopgave

Recente berichten

Gerelateerde berichten