De mooiste bloemen voor je bruiloft

Ga je trouwen en wil je een mooi bruidsboeket samenstellen? Knip ze uit je eigen tuin! In deze blog vertellen we je alles over het maken van je eigen bruidsboeket.

Bruidsboeket uit eigen tuin

Je kunt natuurlijk een bruidsboeket bestellen, maar hoe bijzonder is het als je bruidsboeket uit je eigen tuin komt? Dat is niet alleen goedkoper, maar het geeft ook nog eens een persoonlijke touch aan je bruiloft.

De mooiste bloemen voor je bruiloft

Dahlia’s

Dahlia’s zijn populaire bloemen voor het bruidsboeket, maar ook als sier op bijvoorbeeld tafels. Ook de betekenis van dahlia’s passen goed bij een bruiloft: kracht en liefde.
Dinnerplatedahlia Café au Lait is een sierlijke en grote dahlia die vaak als bruidsbloem wordt gebruikt. Ook bal-dahlia’s zijn erg populair in een bruidsboeket, zoals Wizard of Oz.

Tulpen

Tulpen worden gezien als typisch Nederlandse bloemen en staan symbool voor liefde. Tulpen komen voor in verschillende kleuren en groottes. Tulp Mariage is een populaire pioentulp die als trouwboeket wordt gebruikt. Je kunt ook kiezen voor parkiettulpen of de beruchte de zwarte tulp. Deze tulp is een prachtig contrast bij een witte jurk.

Wanneer planten?

Als je ervoor kiest om jouw bruidsboeket uit je eigen tuin te knippen, is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de bloeitijd. Zo moet je dahliaknollen half mei of in juni planten, zodat je ze in de zomer afknippen voor het bruidsboeket. Plant de tulpen in oktober of november en je kunt ze in april of mei afknippen voor jouw eigen trouwboeket.

Bloemen bewaren in vaas

Als je trouwdag nét na de bloeitijd is, kan je de bloemen in vaas zetten. Snijd de bloemen schuin af met een mesje. Zet de bloemen in een schone vaas en voeg er een druppeltje chloor aan toe. Zet ze niet in de buurt van rijpend fruit of op een tochtige plek. Het is ook beter als je de bloemen niet in de zon zet of bij een andere warme plek, bijvoorbeeld de verwarming. Ververs het water en de vaas tussendoor zodat ze lang meegaan.

Dahlia’s drogen

Trouw je maanden later? Dan kan je de dahlia’s drogen. De kleuren zijn dan niet meer zo fel, maar wel intens. Knip de bloemen als ze nog niet zo ver open zijn en als het droog is. Haal de groene blaadjes ervan af en hang ze ondersteboven in een droge, warme en donkere ruimte. Binnen ongeveer 8 weken heb je prachtig boeket gedroogde dahlia’s. Tulpen zijn helaas niet geschikt als droogbloemen.

 

Ga je dus trouwen en wil je een uniek trouwboeket? Maak het zelf! Hierdoor kan je zelf makkelijk kiezen welke bloemen je wilt en geef je je tuin ook meteen een mooie kleurenboost. Ook na je trouwdag kan je in je tuin genieten van jouw trouwbloemen. Hoe bijzonder?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Inhoudsopgave

Recente berichten

Gerelateerde berichten