3 tips voor meer uitdaging in je werk

Een nieuwe baan betekent nieuwe uitdagingen. Dat is aan het begin allemaal spannend, maar na verloop van tijd kan het wat saai worden. Want als je het gevoel hebt dat je meer kan? Hoe hou je het interessant? In dit artikel geven we 4 tips om je werk meer uitdaging te geven!

Zit je in een sleur?

Als je denkt dat je werk saai is en je in een sleur zit, dan is het tijd voor een verandering. Dit kan betekenen dat je meer uitdaging nodig hebt, of misschien wel een andere baan. Maar hoe pak je het aan?

1.     Communiceer

Misschien is de eerste stap voor jou om het simpelweg te communiceren met je baas. Dat is misschien wel makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe begin je zo’n gesprek? Ten eerste is het handig om een afspraak in te plannen met je baas, zodat je je kan voorbereiden en er tijd voor is om het te bespreken. Ten tweede is het belangrijk om eerlijk te zijn. Jouw leidinggevende heeft er ook niets aan als jij het niet naar je zin hebt. Hij of zij wil dat het goed met je gaat, zodat je het beste uit je werk kan halen. Als laatste is het goed om te bespreken wat je zou willen, maar luister ook goed naar de mogelijkheden die je worden aangeboden. Klem jezelf niet vast aan dat ene ding, want vaak zijn er meerdere oplossingen voor een probleem. 

2.     Stel jezelf doelen

Het stellen van doelen is een goede manier om ervoor te zorgen dat je blijft groeien in je werk. Probeer elke maand of jaar nieuwe doelen te stellen, zoals het maken van meer sales of het verbeteren van een bepaalde vaardigheid. Wanneer je jezelf uitdaagt door doelen te stellen, zul je uiteindelijk meer kunnen bereiken.

3.     Vernieuw je vaardigheden (of gooi het roer om)

Als je het gevoel hebt dat je werk je niet uitdaagt, kan je er meer uit halen door verder te leren. Zo kan je echt specialist worden in jouw vak. Als je bijvoorbeeld een diploma voor fitnesstrainer A hebt, kan je doorleren voor fitnesstrainer B. Maar je kunt je natuurlijk ook helemaal laten omscholen als je op zoek bent naar een totaal andere uitdaging. Na het behalen van een diploma, kan je het gesprek aangaan om meer verantwoordelijkheden te krijgen. Of je kunt solliciteren – misschien wel intern – voor een andere baan.

Het is een grote stap om (weer) te gaan leren. Je moet (weer) met je neus in de boeken, goed opletten en het kost ook nog eens geld. Maar wist je dat je jaarlijks maximaal €1000 STAP budget kunt aanvragen voor scholing en ontwikkeling? Dit maakt het voor jou een stuk goedkoper om de stap te zetten voor een training, cursus of opleiding.

Back on track

Het aangaan van een gesprek of een nieuwe opleiding doe je voor jezelf. Omdat jij daar gelukkiger van wordt. En onthoud: ook je werkgever vindt het belangrijk dat jij plezier haalt uit je werk. Wees dus niet bang om de volgende stap te nemen. Het laat alleen maar motivatie en inzet zien!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Inhoudsopgave

Recente berichten

Gerelateerde berichten